Werkwijze tuinontwerp

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend gesprek op locatie worden verwachtingen, ideeën en mogelijkheden besproken. Belangrijk hierbij is dat duidelijk naar voren komt wat je wensen zijn, wat voor sfeer beoogd wordt en wat het budget is.

 Stap 2: Inventarisatie en prijs

Na de analyse van je persoonlijke wensen en de vaste gegevens zoals pand en omgeving wordt de opdracht uitgewerkt. Denk aan de omschrijving van het werk, de beoogde tijd en de ontwerpkosten. Als het voorstel klaar is word je gevraagd hier goedkeuring aan te geven.

 Stap 3: Voorlopig ontwerp

Na akkoord wordt de analyse uitgewerkt naar een schetsontwerp, een ruimte-indeling op schaal. Aan de hand van schetsen, foto’s en sfeercollages wordt duidelijk hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Het voorlopig ontwerp wordt samen met jou besproken. Opmerkingen en aanvullingen worden meegenomen naar het maken van het definitieve ontwerp.

 Stap 4: Definitief ontwerp

Het definitieve ontwerp bestaat uit handgetekend ontwerp op schaal, aangevuld met perspectief, doorsneden en aanzicht tekeningen.

 

Aanvullend

 

Beplantingsplan

Met de door jou aangegeven wensen wordt een beplantingsplan opgesteld. Houd je van een onderhoudsarme tuin of houd je juist erg van tuinieren. Dit is bepalend voor de plantenkeuze. Het plan wordt aangeleverd met een uitgewerkte tekening op schaal en de benodigde beplantingslijsten.

Verlichtingsplan

 Licht maakt de tuin helemaal af. Denk aan functioneel licht zodat je veilig door de tuin kan bewegen maar denk ook aan sfeerlicht. Sfeerlicht is heel subtiel; een boom of een struik uitgelicht, indirect licht bij het terras. Samen zullen we bekijken wat voor jullie het beste voelt.

Adviserende rol

 Als het ontwerp helemaal klaar is kan ik de benodigde offertes aanvragen en zorg ik voor een uitvoerende hovenier. Tijdens de uitvoer blijf ik betrokken in een adviserende rol. Op die manier weten we zeker dat de tuin zo aangelegd wordt zoals deze bedoeld is